Bu tavsiyelerden hangisiyle başlayacağım derken karşıma değerli abim, gezgin (pazarlamacı) Mustafa Karagül'ün tavsiyesiyle ilk mekanımız kesinleşmiş oldu.
Pilav Lezzeti |
Mekan, Tarihi Kalkanoğlu Pilavı. Böyle geçiyor literatürde. :)
1856 yılında Abdülmecid zamanında sarayın pilavcıbaşı Süleyman Ağa tarafından hizmet etmeye başlamıştır. Şu anda 5. nesilden torunları işi yürütmektedir.
Otantik Nezih Havasıyla |
Kalkanoğlu'na kapısından içeri 3 kişi girdik. İçerisi çok hoş, sade tasarıma sahip otantik bir havaya sahip. Kanım kaynadı resmen. Bir Konyalı olarak pilavı da özlemiştim. Ama yanın da gelen soğuk kayısı hoşafı'nı ben daha çok sevmiştim. İlk olması nedeniyle 1 bardak içmiştim. Ama bir daha ki sefere 2 bardak. Kesinlikle 1 bardak kesmiyor.
Pilavın yapılışı ile ilgili teknik usüller bir çok yerde anlatılmaktadır, yapılışında orjinalliğinden hiç bahsetmeyeceğim.
Ayrıca burda pilav yiyen yazar oluyor. Nasıl mı?
İster beğenin ister beğenmeyin masaya not bırakıp kaçabiliyorsunuz :) |